1958

Η πρώτη επαφή με το παγωτό. Ο ιδρυτής Μιχάλης Αρχιτεκτονίδης εργάζεται κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε παραδοσιακό εργαστήριο παρασκευής παγωτού στην Ιταλία.

1960

Ίδρυση εταιρίας ALFA
σε ένα μικρό εργαστήριο
στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1970

Μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητο χώρο.

1980

Εγκαίνια πρώτης gelatery στη Θεσσαλονίκη.

1990

Επέκταση δραστηριοτήτων:
Αθήνα
Κυκλάδες
Σποράδες

2000

Πλήρης εκσυχρονισμός του εξοπλισμού και ανακαίνιση εγκαταστάσεων.

2010

Εφαρμογή συστήματος
ISO 22000:2005

History

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Ανήσυχο πνεύμα από μικρός,  με όνειρα και θέληση για ζωή, ο Μιχαήλ Αρχιτεκτονίδης ξεκίνησε για σπουδές από το Αμμοχώρι της  Φλώρινας για την Μπολόνια της Ιταλίας. Χημικός ως φοιτητής κάνει διάφορα επαγγέλματα, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Μετά από 6 χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα και γίνεται ο επίσημος αντιπρόσωπος των μηχανών Espresso FAEMA. Πρόκειται για μηχανές Espresso που έρχονται πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Αργότερα, δημιουργεί εταιρεία με χωνάκια Παγωτού γκοφρέτα, όπως τα γνωρίζουμε σήμερα και το  1956 ανοίγει την πρώτη Gelateria στη Βαλαωρίτου, όπου το παγωτό παρασκευάζεται και πωλείται από εκεί. Μετά από 9 χρόνια κάνει την πρώτη απόπειρα για εξωστρέφεια προς την Ευρώπη, δημιουργώντας τη Gelateria  “Faut Pour Montmartre” στο Παρίσι. 

Ημερομηνία ορόσημο υπήρξε το 1960, με την ίδρυση της εταιρείας των Παγωτών ALFA, ένα εργοστάσιο παραγωγής χύμα και τυποποιημένου Παγωτού. Ξεκινώντας με 250τ.μ., το εργοστάσιο πήρε τη σημερινή του μορφή το 1974, φτάνοντας τα 1000τ.μ.. Ένα τετραώροφο κτίριο στη Δυρραχίου έγινε η γευστική πηγή του πιο γνωστού χύμα Παγωτού από τότε έως και σήμερα. Το 1992 παρέδωσε τα  σκήπτρα των Παγωτών στην κόρη του, ολοκληρώνοντας την επιχειρηματική του δραστηριότητα με την ίδρυση της κατασκευαστικής εταιρίας ψυγείων-καταψυκτών “Alfa Frigor”.

Η κόρη του, Παρθένα Αρχιτεκτονίδου, πιστή στην παράδοση στέκεται αντάξια των προσδοκιών και των συνθηκών. Εκσυγχρονίζοντας την εταιρεία αλλά διατηρώντας το έμψυχο υλικό, συνεχίζει έως και σήμερα την παράδοση της οικογενειακής εταιρίας. Ακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή συνταγή αλλά αναζητώντας συνεχώς πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς ντόπιων και εισαγόμενων προϊόντων, καταφέρνει να κρατήσει τα Παγωτά ALFA στις λίστες των γευστικότερων Παγωτών. Όμως, το μυστικό της επιτυχίας της ίδιας, βρίσκεται στην άψογη μα πάνω από όλα ανθρώπινη σχέση της με τους προμηθευτές και την άριστη συνεργασία της με τους διαχρονικά σταθερούς πελάτες. Η επιθυμία της για προσφορά και η αγάπη της για τους ανθρώπους είναι  κινητήριος δύναμη για τη συνέχεια της παράδοσης.

Our values

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ – ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

  • Να παράγουμε διαρκώς ποιοτικά  προϊόντα
  • Να  χρησιμοποιούμε επιλεγμένες φυσικές Ά ύλες
  • Να παράγουμε  ασφαλή προϊόντα με σεβασμό στον τελικό καταναλωτή
  • Δίκαιες και μακροχρόνιες συνεργασίες εμπιστοσύνης με προμηθευτές και προσωπικό
  • Να αντιμετωπίζουμε μεσεβασμό, ευγένεια και αξιοπιστία τους πελάτες μας

Εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας τροφίμων ISO 22000:2005 για την παραγωγή και διακίνηση παγωτού.