1958

Η πρώτη επαφή με το παγωτό. Ο ιδρυτής Μιχάλης Αρχιτεκτονίδης εργάζετε κατά τη διάρκεια των σπουδών του σε παραδοσιακό εργαστήριο παρασκευής παγωτού στην Ιταλία.

1960

Ίδρυση εταιρίας ALFA
σε ένα μικρό εργαστήριο
στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

1970

Μετεγκατάσταση σε ιδιόκτητο χώρο.

1980

Εγκαίνια πρώτης gelatery στη Θεσσαλονίκη.

1990

Επέκταση δραστηριοτήτων:
Αθήνα
Κυκλάδες
Σποράδες

2000

Πλήρης εκσυχρονισμός του εξοπλισμού και ανακαίνιση εγκαταστάσεων.

2010

Εφαρμογή συστήματος
ISO 22000:2005

History

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η εταιρεία ALFA ΠΑΓΩΤΑ Α.Ε., προήλθε από μια οικογενειακή επιχείρηση που ίδρυσε το 1960 ο κ. Μιχαήλ Αρχιτεκτονίδης σε ένα μικρό παρασκευαστήριο στην οδό Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η χρησιμοποίηση των αγνότερων πρώτων υλών και πρώτης ποιότητας βοηθητικών υλών (ξηροί καρποί, σοκολάτα κουβερτούρα κ.α.) στην παρασκευή παγωτού, οδήγησαν στην σταδιακή αύξηση των πωλήσεων με αποτέλεσμα την μετεγκατάσταση της επιχείρησης στην οδό Δυραχίου 7, όπου βρίσκεται έως σήμερα, και την μετατροπή της σε εργοστάσιο παραγωγής παγωτού, όπως και την μετονομασία της σε ανώνυμη εταιρεία.

Η εταιρεία ALFA, η δεύτερη ιστορικά παγωτοβιομηχανία στην Ελλάδα, συνέβαλε ουσιαστικά στη γνωριμία του μέσου καταναλωτή με το παγωτό, προσφέροντας ποικιλία γεύσεων και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, σε μια περίοδο που το παγωτό δεν ήταν ευρέως διαδεδομένο στην αγορά.
Σήμερα η εταιρεία, συνεχίζοντας την παράδοση, χρησιμοποιεί επιλεγμένες πρώτες ύλες υψηλών προδιαγραφών, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς, αγνά γλυκά κουταλιού και σιρόπια, χωρίς τεχνητές γλυκαντικές ύλες, χρώματα και συντηρητικά, που σε συνδυασμό με την παραδοσιακή τεχνική ανάμιξης που ακολουθείται, προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, πλούσιας υφής και χαρακτηριστικού αρώματος φρούτων, καθιερωμένα πια στην ελληνική αγορά και την εκτίμηση του καταναλωτή.

Έτσι, καταλαμβάνει ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, ευρύτερης Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Θράκης, στα νησιά των Σποράδων και πρόσφατα στο νομό Αττικής και τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, με στόχο την σταδιακή επέκτασή της σε όλη την Επικράτεια. Ταυτόχρονα, παρέχει τεράστια ποικιλία γεύσεων στο επαγγελματικό (χύμα) παγωτό, (σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα), συμπεριλαμβανομένου των παγωτών ειδικού τύπου Premium (parfait), πουτίγκας, και τούρτας παγωτού, φροντίζοντας να ανανεώνει κάθε χρόνο την γκάμα των προϊόντων της, με νέες γευστικές προκλήσεις, ικανοποιώντας όλες τις προτιμήσεις και ανανεώνοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών, διατηρεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην δύσκολη αγορά του παγωτού.

Our values

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ

Να παράγουμε διαρκώς ποιοτικά προϊόντα Να χρησιμοποιούμε επιλεγμένες φυσικές πρώτες ύλες Να παράγουμε ασφαλή προϊόντα με σεβασμό στον τελικό καταναλωτή Δίκαιες και μακροχρόνιες συνεργασίες εμπιστοσύνης με προμηθευτές και προσωπικό Να αντιμετωπίζουμε με σεβασμό ευγένεια και αξιοπιστία τους πελάτες μας

Εφαρμογή συστήματος διασφάλισης ποιότητας τροφίμων ISO 22000:2005 για την παραγωγή και διακίνηση παγωτού.